nieuws

Viega krijgt keur voor flexibele waterleiding

bouwbreed

Viega Nederland ontving het Kiwa ATA-keur voor zijn flexibele 12 x 1,0 PolyButeen-buis. Met dit keur mag de buis worden toegepast in het Smartloop Inliner- warm watercirculatiesysteem van Viega.

De goedkeuring is nodig voor toepassingen in drinkwatervoorzieningen. Daaraan worden bijzondere hygiënische eisen gesteld. Het Kiwa ATA certificaat garandeert dat de PB-buis geen schadelijke stoffen afgeeft aan het drinkwater. Viega zegt de reinheid van het product te bevorderen door het hygiënisch verpakt in een kartonnen doos op de locatie af te leveren. Het warmwatercirculatiesysteem Smartloop Inliner van Viega heeft een retourleiding in de vorm van een ‘leiding in een leiding’. Deze constructie vermindert volgens Viega het warmteverlies waardoor de boiler en appendages minder ‘verkalken’.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels