nieuws

Roozendaal en Laren: 65 procent vijftig-plusser

bouwbreed

Roozendaal en Laren: 65 procent vijftig-plusser

Nederland heeft al 264 van de 403 gemeenten waar meer dan de helft van de bevolking vijftig jaar of ouder is. De kroon spannen Roozendaal en het Noord-Hollandse Laren waar ruim 65 procent van alle 18-plussers vijftig jaar of ouder is.

Het minst vergrijst is Utrecht. In die stad bedraagt het aandeel vijftig-plussers in de samenleving nog geen 30 procent.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek becijfert dat in 2019 meer dan de helft van de volwassenen in Nederland ouder is dan vijftig. In 1950 was slechts een op de drie volwassenen minstens een halve eeuw oud. Over vijf jaar zullen van de dan 13,7 miljoen volwassenen 6,9 miljoen de leeftijdsgrens van vijftig jaar gepasseerd zijn.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels