nieuws

Glazen kap brengt entree onder dak

bouwbreed

De oude entree van de hoogbouw waarin Nationale Nederlanden in Rotterdam huist, heeft een nieuwe glazen overkapping en moet Delftse Poort, zoals het complex naast station Rotteram Centraal heet, meer allure geven.

De overkapping meet 16 meter in het vierkant. Het is een platte constructie die naar achteren toe iets overhelt om te voorkomen dat mensen tijdens een regenbui een waterval moeten passeren wanneer ze in en uit het complex gaan. Het afdak is gemaakt van doorzichtig gehard en gelaagd glas. Glazenwassers en anderen die er werk hebben te doen kunnen over het glas lopen. “Overloopbaar glas is tegenwoordig de norm”, zegt Erik Klop die als uitvoerder van Glasdesign uit Maasland het werk regelt.

Kolommen

BAM HABO uit Den Haag gaf Glasdesign de opdracht om de entree onder handen te nemen. Deze aannemer haalde ook de bestaande overkapping weg. Deze zat tussen de twee torens die samen het complex Delftse Poort vormen. Het verwijderen nam een dag in beslag. Daarna zijn om de 2 meter stalen kolommen geplaatst waarop het afdak rust.

De constructie overdekt de ruimte tussen de liften en de roltrappen. Het eigenlijke kantorencomplex ‘begint’ niet op de begane grond maar pas op 15 meter hoogte. De twee torens van Delftse Poort staan welbeschouwd los van de overkapping.

Reageer op dit artikel