nieuws

Vraag naar hypotheken groeit met 29 procent

bouwbreed Premium

Vraag naar hypotheken groeit met 29 procent

Het aantal hypotheken geregistreerd door datanetwerk HDN is in het tweede kwartaal van 2014 toegenomen tot bijna 51.000. De stijging betekent een toename ten opzichte van de eerste drie maanden van het jaar met 29 procent.

De monitor koopwoningmarkt van onderzoekscentrum OTB constateert dat de maanden april – mei wat betreft de aanvragen voor hypotheken het beste kwartaal is sinds 2009. Vergeleken met hetzelfde tijdvak vorig jaar nam de vraag naar hypotheken met 45 procent toe.

Voor OTB staan vrijwel alle lichten op groen voor een verdere positieve ontwikkeling van de woningmarkt. De leencapaciteit is door de lage hypotheekrente hoog en de prijzen nemen licht toe. Een kanttekening plaatsen de onderzoekers alleen bij de economische groei die sinds het eerste kwartaal licht vertraagd is. 

Reageer op dit artikel