nieuws

Imtech verkoopt ICT-divisie aan Vinci

bouwbreed

Imtech verkoopt ICT-divisie aan Vinci

Imtech verkoopt zijn ICT-divisie voor 255 miljoen euro aan het Franse Vinci. Dat meldt de technisch dienstverlener in een toelichting op de halfjaarcijfers. Om de financiële positie te verbeteren doet het bedrijf een claimemissie van 600 miljoen euro, die volledig is onderschreven. Ook zijn nieuwe afspraken gemaakt met de banken.

Het concern houdt op 7 oktober een buitengewone aandeelhoudersvergadering om toestemming voor de emissie te vragen. Imtech boekte in de eerste zes maanden van het jaar een nettoverlies van 301,5 miljoen euro. In de eerste helft van 2013 eindigde het bedrijf nog 230,5 miljoen euro onder nul. De resultaten werden onder meer gedrukt door eenmalige afschrijvingen en financieringskosten.

De omzet van Imtech lag in het tweede kwartaal 200 miljoen euro lager dan in dezelfde periode vorig jaar en kwam uit op 1,1 miljard euro. Er werd voor 944 miljoen euro aan nieuwe orders binnengehaald.

Lees verder: Nederlandse activiteiten nu zorgenkindje Imtech

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels