nieuws

Grontmij loopt tegen negatief resultaat van 14,6 miljoen aan

bouwbreed Premium

Grontmij vordert met de verkoop van zijn Franse activiteiten. Topman Michiel Jaski verwacht in september een of twee partijen te selecteren die in de boeken mogen kijken, als voorbereiding op een bieding. I n oktober kunnen dan de concrete onderhandelingen beginnen. Het negatief resultaat van 14,6 miljoen euro waar Grontmij in het tweede kwartaal tegenaan […]

Grontmij vordert met de verkoop van zijn Franse activiteiten. Topman Michiel Jaski verwacht in september een of twee partijen te selecteren die in de boeken mogen kijken, als voorbereiding op een bieding. I

n oktober kunnen dan de concrete onderhandelingen beginnen. Het negatief resultaat van 14,6 miljoen euro waar Grontmij in het tweede kwartaal tegenaan liep, kan voor 4,6 miljoen worden toegeschreven aan de Franse activiteiten. De rest van het tekort vindt zijn oorzaak in herstructureringskosten (5,1 miljoen) en geld om valuta-effecten te compenseren voor de bezitters van converteerbare cumulatief preferente aandelen (5 miljoen euro).

Reageer op dit artikel