nieuws

Bij brand expanderende plaatjes meegeleverd

bouwbreed

Bij brand expanderende plaatjes meegeleverd

Alprokon Aluminium levert bij alle brandwerende deurnaalden zelfklevende plaatjes mee, die op de slotplaatjes bevestigd moeten worden. Ook voor de scharnieren zijn bij brand expanderende plaatjes beschikbaar.

Naast dakrandprofielen en dakrandbeveiligingssystemen produceert Alprokon Aluminium ook deurnaalden. Dat zijn aanslaglijsten voor dubbele draaiende deuren. Bij de keuze voor een brandwerende uitvoering is aandacht nodig voor de slotkasten, scharnierbladen en andere metalen onderdelen. Bij brand moeten de naden en kieren zo dicht mogelijk zijn, om de toegang van zuurstof tot de verbranding te beperken. Een oplossing daarvoor is de slotplaat en de scharnieren te bekleden met Tecnofire, opgebouwd uit samengeperste steenwolvezels en expandeerbaar grafiet. Alprokon draagt zorg voor de op maat gesneden plaatjes Tecnofire voor de sloten. Voor scharnieren zijn voorgesneden Tecnofire plaatjes van 89 x 36 millimeter beschikbaar.

Volgens Alprokon Aluminium is met brandproeven bij Efectis in Delft aangetoond dat het hout achter met Tecnofire beklede metalen onderdelen niet verbrandt maar wordt omgevormd tot houtskool, met een hoge isolatiewaarde. Dat proces wordt ‘pyrolyse’ genoemd (ontleding door verhitting zonder zuurstof). De laag houtskool vertraagt het doorbranden van de houten deuren en kozijnen. Alprokon Aluminium noemt het aanbrengen van de Tecnofire plaatjes in combinatie met brandwerende deurnaalden dan ook ‘een must’. Alprokon Aluminium ontwikkelt zelf brandwerende, inbraakwerende, geluidswerende en rookdichte deurnaalden.

Reageer op dit artikel