nieuws

Waal Bouw start bouw ‘Prachthuizen’

bouwbreed Premium

Waal Bouw start bouw ‘Prachthuizen’

Aannemer Waal Bouw is deze week gestart met de bouw van 33 sociale huurwoningen. Het gaat om de eerste van de eerder dit jaar aangekondigde ‘Prachthuizen’.

Het ‘Prachthuis’, een concept van woningcorporatie Woonbron, is een woning zonder onrendabele top. De woning is rendabel dankzij de conceptwoningen van aannemers en een grondprijsarrangement met gemeenten.

Woonbron krijgt in Rotterdam, waar de komende vijf jaar tweehonderd Prachthuizen gebouwd worden, op locaties waar geen sociale woningbouw is voorzien een korting op de grondprijs. De corporatie verhuurt de woningen een aantal jaar, waarna ze in de verkoop gaan. Het verschil tussen de commerciële en sociale grondprijs rekenen gemeente en Woonbron op het moment van de verkoop af.

Reageer op dit artikel