nieuws

‘Installateurs ontwikkelen retailactiviteiten’

bouwbreed Premium

‘Installateurs ontwikkelen retailactiviteiten’

Steeds meer installateurs zullen de komende jaren retailactiviteiten, bijvoorbeeld een webshop, gaan ontwikkelen. Dat verwacht directeur Erik van Engelen van Uneto-VNI. “Er zal dus meer synergie ontstaan tussen onze installatie- en detailhandelsleden.”

De ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel keek de afgelopen jaren goed in de spiegel. Opsplitsing en een fusie met andere brancheverenigingen zijn overwogen. “De leden van detailhandel en installatie dachten goed na over of ze nog wel bij elkaar passen”, zegt Van Engelen in een interview met Cobouw. “Van beide kanten was het antwoord volmondig ja. Wat ons bindt is de techniek. En er zijn nog altijd veel leden die naast een installatiebedrijf een winkeldeur hebben.”

De vereniging besloot zelfstandig te blijven. Uneto-VNI voert per 1 januari 2015 wel  veranderingen door in de strategie, de verenigingsstructuur, de financiën en de bureauorganisatie. Doel van de vernieuwingsoperatie is de dienstverlening naar de leden te verbeteren en de toegevoegde waarde van het lidmaatschap te verhogen.

Reageer op dit artikel