nieuws

‘Handhaaf lage btw voor woningisolatie’

bouwbreed

De lage-btw-regeling voor woningisolatie moet in ieder geval tot 1 januari 2050 gehandhaafd blijven.

Zo reageert Ton Willemsen, secretaris van de Stichting Belangenbehartiging Vloerisolatie Nederland (SVBN) op het algemeen overleg energiebesparing dat dinsdag werd gehouden. Minister Blok besprak toen met de Tweede Kamercommissie Wonen en Rijksdienst onder meer over de lage btw-regeling voor woningisolatie. De bewindsman bleek er niet van op de hoogte te zijn dat de regeling een permanente maatregel is die tot stand kwam door een amendement van de Tweede Kamer. De maatregel werd echter gewijzigd door het ministerie van Financiën. Volgens de SBVN is dat zeer schadelijk voor bedrijven omdat deze hun investeringen en businessplannen op het amendement hebben afgestemd. Willemsen vindt dat de regeling pas mag worden gewijzigd als alle woningen in Nederland zijn geïsoleerd en wil daarom dat de regeling in ieder geval gehandhaafd blijft tot 1 januari 2050. De SVBN is dan ook blij dat Blok zich over de kwestie buigt. “Uiteraard kunnen ook permanente maatregelen gewijzigd worden wanneer daar zwaarwegende redenen voor zijn”, zegt Willemsen. “Maar eventuele wijzigingen horen wel ruim voor de ingangsdatum te worden gecommuniceerd zodat de sector zich kan aanpassen aan de nieuwe belastingregels.” Hij vindt de huidige overgangstijd te kort.

Reageer op dit artikel