nieuws

Gebiedsplannen Rotterdam naderen voltooiing

bouwbreed

De gebiedsplannen van twaalf Rotterdamse stadsdelen zijn in de afrondende fase aangekomen. In de plannen staan de belangrijkste ambities voor de komende vier jaar beschreven op het gebied van onder meer fysieke leefomgeving.

De twaalf gebieden, voormalige deelgemeenten, kregen van het college van burgemeester en wethouders opdracht om hun belangrijkste ambities voor de komende vier jaar op papier te zetten. Inmiddels heeft  de gebiedscommissie van Hillegersberg-Schiebroek zijn plannen ingeleverd.  Een van de onderdelen van het plan is om in samenwerking met onder meer corporaties de wijkverbetering van Schiebroek ter hand te nemen. Ook moet de kwaliteit van de buitenruimte worden gehandhaafd.  Vanwege het toenemende vliegverkeer en de aanleg van de A13/A16 staat de kwaliteit van het gebied  onder druk.  Voorkomen moet worden dat luchtvervuiling en geluidsoverlast toenemen, zo staat in het plan. De gebiedscommissie Pernis leverde zijn plannen reeds eerder in. 

Reageer op dit artikel