nieuws

Flexibiliteit gevraagd

bouwbreed Premium

Luisteren naar de eindgebruiker, is het nieuwe credo voor de bouw. Dit vereist voor veel bedrijven een omslag in denken en doen. Vooral in de woningbouw is de eindgebruiker al sinds jaren een factor van betekenis. In ongeveer 15 procent van de gevallen zijn het particuliere bewoners die aan de basis van een opdracht staan. […]

Luisteren naar de eindgebruiker, is het nieuwe credo voor de bouw. Dit vereist voor veel bedrijven een omslag in denken en doen.

Vooral in de woningbouw is de eindgebruiker al sinds jaren een factor van betekenis. In ongeveer 15 procent van de gevallen zijn het particuliere bewoners die aan de basis van een opdracht staan.

Dat dit voor de bouw geen bedreiging is, maar een kans, mag blijken uit diverse positieve voorbeelden in de markt. KUUB neemt een marketeer, een historicus en een data-analist in de arm bij de ontwikkeling van woningbouwprojecten. KnaapenGroep heeft de functie van ‘creatief bruggenbouwer’ gecreëerd. Riezebos Bouwbedrijf nodigt potentiële opdrachtgevers uit in een showroom voor het opdoen van ideeën en inspiratie.

De tijd van grootschalige woningbouwproductie lijkt definitief achter ons te liggen. Steeds nadrukkelijker wordt maatwerk het devies. En maatwerk kan je alleen realiseren in samenspraak met de opdrachtgever en vooral: de eindgebruiker.

Deze onmiskenbare trend vraagt flexibiliteit en aanpassingsvermogen van de sector. Wie hierin meegaat, is een aantrekkelijke partner voor de kritische woonconsument. Ondernemers die achterblijven, lopen daarentegen het risico dat zij zichzelf uit de markt prijzen. Zij doen er verstandig aan om goed te luisteren naar de ervaringen van bedrijven die in de particuliere markt succesvol zijn.

Reageer op dit artikel