nieuws

Energiewende kost Bilfinger omzet

bouwbreed Premium

Energiewende kost Bilfinger omzet

Bilfinger verwacht dit jaar slechts uit te komen op een omzet van 7,9 miljard euro. Eerder werd gerekend de grens van 9 miljard te passeren.

De terugslag bij het Mannheimse concern wordt veroorzaakt door zware tegenvallers op de energiemarkt. De grote veranderingen die in diverse landen op stapel staan maken investeerders huiverig. Zo belemmert gratis windenergie uit Duitsland investeringen in Poolse centrales.

Bijzonder getroffen is de divisie pijpenleidingen. De bedrijven werkzaam in de sector olie- en gas merken dat de Europese klanten drastisch besparen op controle en onderhoud vanwege de sterk gedaalde gasprijzen in de Verenigde Staten, veroorzaakt door de opkomst van schaliegas. De stilstand op de Duitse energiemarkt maakt dat bijvoorbeeld steigerbouwers uitwijken naar andere markten en daar de prijzen zwaar onder druk zetten. In de sector energie daalt het rendement van 8,9 tot 6 procent. De omzet daalt van 1,7 tot 1,5 miljard euro.

Reageer op dit artikel