nieuws

Energie-efficiëntie miljarden waard

bouwbreed

De wereldwijde markt voor energie-efficiënte producten heeft momenteel een waarde van 365 miljard dollar. Tot die conclusie komen de ­HSBC-bank en consultancybureau Ecofys in een gezamenlijk onderzoek. Van de totale markt vertegenwoordigt de bouw veruit het grootste deel. In deze sector wordt jaarlijks voor ongeveer 261 miljard dollar aan energiezuinige producten verwerkt. Dat bedrag is […]

De wereldwijde markt voor energie-efficiënte producten heeft momenteel een waarde van 365 miljard dollar. Tot die conclusie komen de ­HSBC-bank en consultancybureau Ecofys in een gezamenlijk onderzoek.

Van de totale markt vertegenwoordigt de bouw veruit het grootste deel. In deze sector wordt jaarlijks voor ongeveer 261 miljard dollar aan energiezuinige producten verwerkt. Dat bedrag is verdeeld over nieuwbouw van woningen en kantoren (113 miljard) en renovaties (148 miljard).

Isolatiematerialen worden het meest toegepast. De markt daarvoor bedraagt 68 miljard dollar. Ook verwarmingsapparatuur en beglazing scoren hoog, met een omvang van respectievelijk 43 en 37 miljard dollar.

Reageer op dit artikel