nieuws

Arcadis ziet nieuwe winstkansen

bouwbreed Premium

Arcadis ziet nieuwe winstkansen

Arcadis verwacht dit jaar 5 tot 10 procent meer winst te maken dan vorig jaar. Bestuursvoorzitter Neil McArthur houdt een netto resultaat van 106 miljoen euro goed mogelijk op een gelijkblijvende omzet van zo’n 1,9 miljard .

“Ik ben erg blij met de operationele marges die we gehaald hebben. Vooral in het licht van de investeringen die we gedaan hebben in de organische groei”, zeg McArthur. De hogere marges waren mede mogelijk dankzij de betere resultaten op het Europese vasteland en in Groot-Brittannië. “Na vele kwartalen van krimp zagen we op het Europese vasteland de terugkeer naar groei.” Ook in de opkomende markten doet Arcadis goede zaken. Een uitzondering vormen de mijnbouwprojecten in Latijns Amerika, waar de ingenieurs bijsturen naar werk op het vlak van infrastructuur en water.

Arcadis noteert voor het tweede kwartaal bruto 610 miljoen euro aan opbrengsten, waarvan 470 miljoen afkomstig uit eigen activiteiten. De operationele marge verbeterde van 9 naar 10,3 procent.

In continentaal Europa, waarvan Arcadis Nederland deel uitmaakt, stegen de netto opbrengsten in de eerste helft van het jaar met 3 procent. De orderportefeuille is 9 procent beter gevuld dan een jaar geleden. De marges zijn nog steeds niet op het gewenste peil, al werd een verbetering bereikt tot 7,5 procent. In het vierde kwartaal verwacht McArthur weer minstens 10 procent rendement.

De topman rekent in het segment gebouwen vanuit alle regio’s een sterke groei. Minder dynamiek is aanwezig in de milieumarkt, al zijn de verwachtingen voor de tweede helft van dit jaar in Europa optimistisch. De watermarkt kenmerkt zich door een lage groei, de inframarkt is stabiel.   

Reageer op dit artikel