nieuws

Wegwerk uitgesteld bij gebrek aan asfalt

bouwbreed Premium

Een haperende asfaltcentrale zorgt voor uitstel van het aanbrengen van de laatste deklaag op de nieuwe rijksweg Haak van Leeuwarden.

KWS Infra kan daardoor niet de kwaliteit asfalt leveren, die opdrachtgever Rijkswaterstaat vraagt. De werkzaamheden stonden voor dit weekeinde gepland, maar worden over de bouwvak heen getild.

De benodigde hoeveelheid van 4500 ton asfalt zou in de eigen centrales van KWS Infra worden gedraaid. “Omdat het om de laatste deklaag gaat, willen we graag een constante kwaliteit, maar die kan de centrale in Harderwijk op dit moment niet maken”, zegt Saskia Dijkema van Rijkswaterstaat.

KWS Infra had voor de klus bij Leeuwarden twee centrales ingepland, die in Staphorst en in Harderwijk. Het laatste bedrijf werd eind 2013 van Bruil Infra overgenomen en afgebroken. De menger, voorraadsilo’s en andere onderdelen zijn verderop in Harderwijk weer opgebouwd. Aan het verhelpen van de kinderziektes wordt druk gewerkt.

Andere centrales van KWS Infra, die voor het project bij Leeuwarden met Van Hattum en Blankevoort en GMB Civiel samenwerkt, zitten voor komend weekeinde al volgepland. “Vlak voor de bouwvak is het een drukte van belang op de centrales. Daar zit geen enkele ruimte meer.’’

Rijkswaterstaat Noord-Nederland heeft nog geen nieuwe datum geprikt. Voor de oplevering van het project heeft het uitstel geen gevolgen.

Reageer op dit artikel