nieuws

Uitbreiding Erasmus bijna energieneutraal

bouwbreed

Uitbreiding Erasmus bijna energieneutraal

De Rotterdamse Erasmus Universiteit streeft naar kleinschalig onderwijs. Architectenbureau Paul de Ruiter uit Amsterdam ontwierp er een ‘bijna energieneutraal’ multifunctioneel gebouw voor, met onderwijsruimten, studieplekken en winkels.

Bij elkaar verwacht directeur Kees Lansbergen van Erasmus Facilitair Bedrijf na de oplevering er een kleine duizend studenten te kunnen herbergen en er na verloop van tijd ook wetenschappers te huisvesten.

Het pand houdt zichzelf het jaar rond op temperatuur met een warmte/koude-opslag. Automatisch bestuurde roosters regelen de natuurlijke ventilatie in het gebouw. Er komt ook een mechanisch systeem maar de nadruk ligt op natuurlijke ventilatie, zegt Lansbergen. Mede met deze technische maatregelen hoopt de Erasmus de ‘groenste’ universiteit van Nederland te worden.

Reageer op dit artikel