nieuws

‘Stopzetten van Campus-project foute beslissing ’

bouwbreed Premium

Leks Verzijlbergh, oud-bestuurder van Servatius, vindt het stopzetten van het Campus-project in Maastricht een foute beslissing.

Dat zei hij gisteren bij de parlementaire enquêtecommissie woningcorporaties. Het voor 165 miljoen euro begrote project, met studentenwoningen, sporthal en kantoorruimte, werd eind 2009 afgeblazen. Servatius zit nog met een schadepost van 66 miljoen euro en stelt Verzijlbergh daarvoor aansprakelijk. In een tussentijds vonnis door de rechtb ank is 10 miljoen euro toegewezen. Verzijlbergh zou tegen de afspraken in met de raad van commissarissen en het ministerie zonder andere aandeelhouders met het project zijn begonnen.

Verzijlbergh werd in maart 2009 geschorst en later dat jaar ontslagen. “Ik weet nog steeds niet wat er feitelijk is gebeurd, waardoor het project is gestopt”, zei hij gisteren. Voor de schade van 66 miljoen voelt hij zich niet verantwoordelijk. “Toen ik nog bestuurder was, was er 35 miljoen euro gespendeerd.De schade is ontstaan na mijn tijd.”

Reageer op dit artikel