nieuws

Stad van de toekomst volop in de maak

bouwbreed Premium

Stad van de toekomst volop in de maak

Binnensteden behoren volgens architect Jos van Eldonk van Soeters Van Eldonk Architecten tot de plaatsen waar de kiem kan liggen van de toekomstige stad. De stad van de toekomst bestaat dus al en groeit, organisch, mee met de tijd. Dit zei de architect op het Transformatieplein, het kennisevenement van Cobouw, de Architect en Vastgoedmarkt, op de Provada.

“De steden die zich al eeuwen hebben bewezen en ook kunnen blijven transformeren: daarmee kunnen we het nog lang blijven doen”, aldus Van Eldonk. De architect is op de Provada uitgenodigd door de winkelinvesteerder Redevco. Deze zet, zo maakt managing director Clemens Brenninkmeijer duidelijk op de Provada, zijn kaarten op sterke (binnen)steden. Daarin zijn winkels een onderdeel van een gevarieerd palet aan stedelijke functies.

Lees morgen meer in Cobouw.

Reageer op dit artikel