nieuws

Groeiend vertrouwen in investeringen energie-efficiëntie

bouwbreed Premium

Groeiend vertrouwen in investeringen energie-efficiëntie

Banken onderkennen de meerwaarde van energie-efficiënte woningen. Door de gewenste extra financieringsruimte verdwijnen belemmeringen voor investeringen in nieuwbouw én bestaande bouw.

Dat de banken van de mogelijkheden die de nieuwe hypotheekregels bieden weinig gebruik bleken te maken, leidde dit voorjaar tot harde kritiek. Het was een signaal voor de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) om de kwestie voor de achterban op de agenda te zetten. Om de markt voor energiemaatregelen in de gebouwde omgeving nu verder te ontwikkelen, moet het vizier volgens Anneloes van Ulden worden gericht op de consument. “De vraag moet op gang komen. Banken zijn zich bewust van de mogelijkheden en willen graag meewerken aan een beweging naar voren.” In de nieuw- maar ook bestaande bouw is een hogere maximale hypotheek toegestaan voor energiezuinigere woningen.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw 

Reageer op dit artikel