nieuws

Giesbers en Kuijpers verbouwen museum

bouwbreed

Giesbers en Kuijpers verbouwen museum

Bouwer/ontwikkelaar Giesbers-Wijchen en technisch dienstverlener Kuijpers gaan het Nijmeegse Museum Het Valkhof verbouwen.

De belangrijkste aanpassingen zijn het creëren van meer oppervlak voor tijdelijke tentoonstellingen, een ruim entreegebied, een nieuwe trappenpartij en verplaatsen van het Museumcafé naar de voorzijde van het museum. Verder wordt de duurzaamheidsscore opgeschroefd naar niveau BreeamNL ‘very good’.

Aan Kuijpers de taak om hiervoor de installaties aan te passen. Om aan de minimumscore van zestig punten te komen, past het bedrijf onder meer pv-cellen en ledverlichting toe en wordt de klimaatregeling verfijnd. De architect van het museum UNStudio, werd ook betrokken bij het nieuwe ontwerp.

Reageer op dit artikel