nieuws

‘Corporatiewoning is biobased te renoveren’

bouwbreed Premium

‘Corporatiewoning is biobased te renoveren’

Een corporatiewoning uit 1953 is goed te renoveren met biobased materialen, leerde R&B Wonen uit Heinkenszand.

Voor sanitair, installaties en voor toepassingen onder het maaiveld bestaan nog geen bruikbare natuurlijke alternatieven, net als voor lijmen en kitten. De woning in Kruiningen is desondanks voor meer dan 90 procent gerenoveerd met natuurlijke materialen. Elke maatregel is uitgevoerd met materiaal van één merk. “In volgende projecten kunnen dan producten van andere fabrikanten worden gebruikt en vergeleken”, legt Cor Helmendach uit die voor Projectbureau Zeeland het werk begeleidde.

Lees morgen in Dagblad Cobouw meer over de renovatie met biobased materialen

Reageer op dit artikel