nieuws

BRL regelt omgang met rookbeheersing

bouwbreed Premium

De erkenningsregeling Rookbeheersingssystemen 2002 is de Beoordelingsrichtlijn BRL-K21025 geworden. De BRL geldt voor het leveren van het product ‘Rookbeheersingssystemen’ en voor het onderhoud van zulke systemen. De regeling kwam mede tot stand op initiatief van Vebon dat de belangen verenigt van ondernemers in de brandveiligheid en de beveiliging. De BRL gaat in op meetbare prestatie-eisen […]

De erkenningsregeling Rookbeheersingssystemen 2002 is de Beoordelingsrichtlijn BRL-K21025 geworden. De BRL geldt voor het leveren van het product ‘Rookbeheersingssystemen’ en voor het onderhoud van zulke systemen. De regeling kwam mede tot stand op initiatief van Vebon dat de belangen verenigt van ondernemers in de brandveiligheid en de beveiliging. De BRL gaat in op meetbare prestatie-eisen en geeft aan hoe een systeem aan de eisen moet voldoen en hoe dat wordt gecontroleerd. Vebon hoopt dat bedrijven die een wettelijk verplichte inspectie op brandveiligheid moeten laten uitvoeren in aanmerking kunnen komen voor een ‘light inspectie’ als zij beschikken over een rookbeheersingssysteem dat volgens dit nieuwe certificaat is aangelegd en wordt onderhouden.

Reageer op dit artikel