nieuws

Zelfbouwers nemen initiatief voor duurzame woonwijk

bouwbreed

Op het vroegere hockeyterrein van Leonidas in de Esch te Rotterdam ontwikkelen particuliere opdrachtgevers een duurzame wijk.

De initiatiefgroep telt achttien deelnemers. Inschrijving voor het project is nog mogelijk. Dat meldt de gemeente Rotterdam. Uitgangspunt van de nieuwe woonwijk is het concept van natuurlijk wonen. Hierbij worden zoveel mogelijk natuurlijke materialen gebruikt en wordt gestreefd naar een laag energieverbruik. De huizen verrijzen op kavels tussen 200 en 400 vierkante meter. In totaal is de woningbouwlocatie 3 hectare groot. De wijk wordt autoluw. De ambitie is van het gebied een voorbeeld te maken van een duurzame gebiedsontwikkeling in een laaggelegen deltastad. De wijk wordt overigens fasegewijs gebouwd. Eind van het jaar moeten de plannen voor de eerste fase zijn uitgewerkt. Duurzaamheid en klimaatadaptatie zijn daarbij belangrijke ingrediënten.

Reageer op dit artikel