nieuws

Rozet verkozen tot Beste Gebouw van 2014

bouwbreed

Rozet verkozen tot Beste Gebouw van 2014

Vanmiddag is in Utrecht in Tivoli Vredenburg De Rozet uitgeroepen tot Beste Gebouw van het Jaar 2014.

Het Kenniscluster van Neutelings Riedijk kreeg de prijs uit handen van juryvoorzitter Paul Schnabel. De publieksprijs werd door Minister Stef Blok (wonen) uitgereikt aan Cultuurhuis Energiehuis Dordrecht van Tenbras Westinga/Interieur en Stedenbouw. “De opgave om op een langgerekte kavel, op de overgang tussen het historische centrum en het ontwikkelingsgebied Rijnboog, een huis te maken voor de bibliotheek, het kunstbedrijf, de kunstuitleen, de Volksuniversiteit en het Historisch Museum Arnhem was ingewikkeld. Maar met hun ontwerp voor Rozet – vernoemd naar de geveldecoratie – heeft Neutelings Riedijk de ‘puzzel’ subliem opgelost. Rozet is onmiskenbaar een icoon, een aanjager binnen de stadsontwikkeling, maar met zijn publieke interieur even goed een ontmoetingspunt en een podium voor stedelijke activiteiten”, aldus het juryrapport. Rozet wint nipt van het Rijksmuseum als genomineerde in dezelfde categorie.

Publieksprijs

De winnaar van de Publieksprijs, Cultuurhuis Energiehuis Dordrecht van TenbrasWestinga / Interieur en Stedenbouw kreeg de prijs uit handen van minister Blok voor Wonen en Rijksdienst. Het publiek liet via Facebook weten wat ze van het Energiehuis vonden.

Reageer op dit artikel