nieuws

Leveringszekerheid energie omhoog

bouwbreed Premium

De leveringszekerheid voor energie en dan vooral gas moet hoger. Dat zegt EU-commissaris Günther Oettinger. Aanleiding is de geopolitieke situatie waar Europa, als grootste energieimporteur ter wereld, gechanteerd kan worden door exporterende landen. Voor gas is dat vooral Rusland. De strategie die Oettinger voor ogen staat is drieledig: vermindering van het verbruik van fossiele brandstoffen […]

De leveringszekerheid voor energie en dan vooral gas moet hoger. Dat zegt EU-commissaris Günther Oettinger. Aanleiding is de geopolitieke situatie waar Europa, als grootste energieimporteur ter wereld, gechanteerd kan worden door exporterende landen. Voor gas is dat vooral Rusland.

De strategie die Oettinger voor ogen staat is drieledig: vermindering van het verbruik van fossiele brandstoffen door energiebesparing, meer leveranciers vinden en het verbeteren van de energie-infrastructuur waardoor landen elkaar kunnen helpen in tijden van tekorten. Binnenkort wil de Commissie een stresstest uitvoeren waarin een tekort wordt gesimuleerd. Op basis daarvan moeten maatregelen uitgewerkt worden.

Reageer op dit artikel