nieuws

‘Ik vond het verstandig ook eens bij een ander bedrijf te werken’

bouwbreed

Technisch dienstverlener Unica heeft een nieuwe vestigingsdirecteur. Ronald Toonen (43) leidt sinds kort het kantoor in Oosterhout, een van de grotere van de in totaal veertien Unica-vestigingen.

Vanwaar deze overstap?

“Ik heb zestien jaar met veel plezier bij TBI Holdings gewerkt, vooral bij de werkmaatschappij HVL. Ik heb daar een mooie carrière opgebouwd. Unica kwam op mijn pad en ik vond het verstandig om ook eens bij een ander bedrijf te gaan werken voor mijn eigen ontwikkeling en om mijn opgedane ervaringen te gebruiken in een andere omgeving.”

Wat maakt u geschikt voor deze functie?

“Ik heb een brede expertise, zowel projectmatig als op het gebied van technisch beheer, gekoppeld aan strategisch, commercieel en operationeel inzicht. Al die factoren komen mooi samen bij het leiden van de vestiging van Unica in Oosterhout.”

Wat gaat u precies doen?

“Intern zorgen dat de vestiging in haar ritme komt. Er is hier veel talent en potentie aanwezig, maar er is wel structuur nodig. Extern wil ik het commercieel bewustzijn vergroten. Ik vind dat alle medewerkers zich bewust moeten zijn van de kansen die ze zien en elkaar daarop aanspreken: van monteur tot directeur. Op die manier krijg je een enorm vliegwieleffect en het vergroot onze naamsbekendheid. Daarnaast ga ik vormgeven aan een klant- en servicegerichte koers. We moeten de klanten positief verrassen met ons werk, zodat ze een comfortgevoel krijgen als ze de naam Unica horen. Die kracht van Unica gebruiken we nog niet optimaal. Als allround technisch dienstverlener hebben wij alle expertise op het gebied van energie, ict en installatietechniek in huis om integrale en multidisciplinaire oplossingen te kunnen bieden. Met een klein aantal klanten zijn we daar al mee bezig, maar als je voor de maat uit wilt lopen, moet dat wel passen in het ritme van het bedrijf.”

Wat wilt u bereiken in een paar jaar tijd?

“We willen groei doorgemaakt hebben in kwaliteit en in omzet. Verder willen we de relaties met onze klanten verstevigen en meer toegaan naar een partnerschap. Ik wil ook een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van het technisch onderwijs in de regio en het opleiden van talenten. Dat doen we door stageplaatsen en traineeships ter beschikking te stellen.”

Unica focust zich onder meer op duurzaamheid. Hoe duurzaam bent u zelf?

“We zitten in Oosterhout in een fantastisch pand, dat bovendien ontzettend energiezuinig is. De installatietechniek is up-to-date. Dat is een prachtig visitekaartje.”

carrièreRonald Toonen

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels