nieuws

Hansgrohe haalt groei uit kranen en douches

bouwbreed

Hansgrohe heeft vorig jaar zijn omzet met 4,5 procent verhoogd tot 841,4 miljoen. De sanitairspecialist realiseerde vooral groei in Noord-Amerika, China en Frankrijk.

“Teg en de achtergrond van de gematigde wereldwijde economische groei heeft Hansgrohe een bovengemiddelde prestatie geleverd”, zegt bestuursvoorzitter Siegfried Gänsslen van de Zuid-Duitse onderneming. “We waren in staat om de omzet in kranen en douches zowel in het binnen- als het buitenland te vergroten.”

Hansgrohe investeerde vorig jaar 41 miljoen euro in de versterking van zijn concurrentievermogen. Het meeste geld ging naar bedrijven in Duitsland, vooral naar het hoofdkantoor in Schiltach en Offenburg. In 2012 lag het investeringspeil op 35 miljoen euro. De onderneming opende diverse nieuwe lokale vestingen en verbeterde haar distributienetwerk. Een van de hoogtepunten was de opening van de vestiging in Istanbul.

De personele sterkte van Hansgrohe groeide met 57 arbeidsplaatsen tot 3501. Het bedrijf zet sterk in op verjonging. Zo begonnen 39 jeugdigen hun opleiding bij Hansgrohe. Het bedrijf telt 137 mensen in opleiding in meer dan 25 beroepen. “Met onze innovatieve kracht en een strategie die duurzaamheid en bescherming van het milieu omarmt, zal Hansgrohe de 113-jarige geschiedenis van het bedrijf met succes voortzetten”, verwacht Gänsslen. De onderneming werd in 1901 opgericht door de lakenwever Hans Grohe. Van het bedrijf is nog steeds 32 procent in bezit van de familie Grohe. Het Amerikaanse concernMasco bezit 58 procent.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels