nieuws

Behoedzaam pellen

bouwbreed

Behoedzaam pellen

Het lijkt alsof het er niet zachtzinnig aan toegaat bij het kraken van deze palen op bouwproject Campus Boerhaave in Leiden. Maar schijn bedriegt: de kraanmachinist moet de beitels in de ringkraker behoedzaam en met beleid het beton tussen de wapening uit laten pellen.

De wapening mag immers niet beschadigen. Maandag zit de klus erop. Dan hebben de mensen van Vlasman Betonbewerkings- en Slooptechnieken de koppen van 161 boorpalen van het type Olivier gesneld. Deze grondverdringende paal van Verhoef Funderingstechnieken is een volledig trillingsvrije funderingspaal, waarvoor Vlasman deze ringkraker speciaal heeft ontwikkeld.

Op de palen bouwt Coen Hagedoorn Bouwgroep een toren van twaalf verdiepingen met 166 woningen. Renovatie van het Anatomiegebouw maakt tevens onderdeel uit van het project.

Reageer op dit artikel