nieuws

ArcelorMittal: Europese staalvraag groeit dit jaar

bouwbreed Premium

ArcelorMittal: Europese staalvraag groeit dit jaar

ArcelorMittal verwacht dat de vraag naar staal in Europa dit jaar met 2 tot 3 procent zal groeien. Eerder dit jaar ging de grootste staalproducent ter wereld nog uit van een groei tot 2,5 procent.

Het concern – in het eerste kwartaal goed voor een omzet van 19,8 miljard dollar (14,3 miljard euro) – boekte in de eerste maand van het jaar een bedrijfsresultaat van 1,75 miljard dollar, 12 procent meer dan een jaar eerder. Onder de streep resteert een nettoverlies van 205 miljoen dollar. Dat is wel beter dan een jaar geleden, toen het concern 345 miljoen dollar verloor. In de laatste maanden van vorig jaar maakte ArcelorMittal zelfs een verlies van 1,2 miljard dollar.

Reageer op dit artikel