nieuws

Alcoa bouwt nieuw log istiek centrum in regio Harderwijk

bouwbreed

Alcoa investeert 50 miljoen in uitbreiding van zijn bouw- en constructiegerelateerde activiteiten in Europa. Een deel daarvan gaat naar de bouw van een nieuw logistiek centrum in de regio Harderwijk.

Dat heeft het wereldwijd opererende aluminiumconcern gisteren bekendgemaakt. Met de investeringen speelt de onderneming naar eigen zeggen in op de “groeiende vraag naar innovatieve en duurzame bouwkundige oplossingen zoals ramen, deuren en vliesgevelsystemen”.

De nieuwbouw in de regio Harderwijk moet de klantenservice van het daar gevestigde dochterbedrijf Alcoa Architectuursystemen verbeteren en de introductie van nieuwe producten ondersteunen. De bouwwerkzaamheden starten naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar en moeten halverwege 2015 zijn afgerond.

“Met de nieuwe vestiging in de regio Harderwjk en de verbeterde capaciteit in het Duitse Iserlohn kan Alcoa zijn marktpositie in deze belangrijke Europese regio versterken”, aldus Alcoa-directeur David Shuttleworth.

Reageer op dit artikel