nieuws

Aandeel flexarbeid groeit heel snel

bouwbreed

Bij een op de vijf bedrijven in de bouw heeft meer dan de helft van de medewerkers een flexibel contract. Dat blijkt uit onderzoek van kennisinstituut TNO.

Het aandeel bedrijven dat hun werk grotendeels laat uitvoeren door een flexibele schil is daarmee groter dan in 2007. Toch is er nog steeds een groep bedrijven (10 procent) dat al het werk door werknemers met vaste contracten laat uitvoeren.

Dat laatste is tegen de ontwikkeling van de arbeidsmarkt in. Inmiddels heeft een op de vier (28 procent) arbeidskrachten in de bouw een flexibel contract. In 2007 was het aandeel nog 15 procent. De flexibilisering uit zich vooral in de groei van het aantal zzp’ers.

De geënquêteerde bouwbedrijven verwachten dat de flexibilisering niet verder doorzet. Sterker: in 2020 zal het aandeel vaste contracten licht zijn gegroeid. Reden is de kwaliteit van het werk en de noodzaak om medewerkers te binden aan het bedrijf.

> PAGINA 4: Vast contract verliest terrein

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels