nieuws

A4all breekt met detacheerder Rugovac

bouwbreed

Heijmans, Boskalis en VolkerWessels beëindigen per direct de samenwerking met detacheerder Rugovac. Uit onderzoek blijkt dat het Duitse bedrijf 157 Spaanse en Portugese betonvlechters, die werken aan de A4 tussen Delft en Schiedam, niet volgens de cao betaald heeft.

Volgens de aannemers, die onder de naam A4all werken aan de zeven kilometer lange snelweg, betaalde Rugovac een aantal betonvlechters te weinig loon, kregen ze te weinig verlofdagen en werden premies niet correct afgedragen.

De betonvlechters in kwestie worden volledig gecompenseerd, laat woordvoerder Lonneke Wijnhoven namens het consortium weten. De betonvlechters kunnen gewoon aan de A4 blijven werken. Zij worden voor de duur van het project bij een andere detacheerder ondergebracht. Welk bedrijf dat zal worden, is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel