nieuws

Ziekteverzuim bereikt laagterecord

bouwbreed Premium

Het ziekteverzuim in de bouw is vorig jaar gedaald tot 38 personen per duizend werknemers. De afwezigheid vanwege ziekte ligt onder het landelijk gemiddelde van 3,9 procent. De afgelopen achttien jaar is het ziekteverzuim in Nederland nog nooit zo gering geweest. Het Centraal Bureau voor de Statistiek vermoedt een relatie met de ongunstige economische situatie, […]

Het ziekteverzuim in de bouw is vorig jaar gedaald tot 38 personen per duizend werknemers. De afwezigheid vanwege ziekte ligt onder het landelijk gemiddelde van 3,9 procent. De afgelopen achttien jaar is het ziekteverzuim in Nederland nog nooit zo gering geweest. Het Centraal Bureau voor de Statistiek vermoedt een relatie met de ongunstige economische situatie, waardoor mensen zich op het werk van hun beste kant willen laten zien. Sedert 2002 – toen de Wet Verbetering Poortwachter van kracht werd – vertoont het ziekteverzuim een dalende trend. In 2005 waren in de bouw nog 44 personen per duizend in de ziektewet.

Reageer op dit artikel