nieuws

Winstgevendheid bouwbedrijven nog steeds onder druk

bouwbreed Premium

Winstgevendheid bouwbedrijven nog steeds onder druk

Een groeiende groep bedrijven over de hele linie van de bouwketen ziet de omzet snel stijgen. Wel verslechtert de winstgevendheid nog steeds.

Voor het eerst sinds jaren zijn er meer bedrijven die een hogere omzet boekten dan bedrijven die een omzetdaling zagen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In de bouw meldt 55 procent van de bedrijven dat de omzet in het laatste kwartaal van 2013 vergeleken met vorig jaar is gestegen.

De positieve geluiden over de stijgende omzetten staan in contrast met de onder druk staande winstgevendheid. Vier van de tien bedrijven zegt dat de resultaten onder druk staan, slechts een op de tien ziet de winst toenemen.

Reageer op dit artikel