nieuws

Volvo-wielladers ook verder onder handen genomen

bouwbreed

Volvo-wielladers ook verder onder handen genomen

Met de overstap naar de Stage 4/Tier 4 final motoren zijn de wielladers van Volvo Construction Equipment (CE) meteen maar op enkele andere punten aangepakt: dashboard, cabine, motorkap, accu, hoofdschakelaar en verlichting.

Ook al zijn de aangescherpte emissienormen aanleiding voor Volvo geweest om nieuwe types op de markt te brengen, er is meer ‘nieuws’ te melden over de H-serie. Kuiken licht alvast een tipje van de sluier op als het gaat om de nieuwe Volvo wielladers L150H, L180H en L220H.

Dashboard

Het toetsenbord is hetzelfde als in de G-serie wielladers, maar heeft een moderne vormgeving gekregen en verbeterde functionaliteit in het weergeven van informatie. De digitale informatie op het dashboard is nu veel beter leesbaar in situaties met veel zonlicht. Daarnaast is er een AdBlue niveau-meter toegevoegd. Het dashboard heeft dezelfde layout als dat van de knikdumpers.

Kantelcabine

De nieuwe cabine kan voor onderhoud en service worden gekanteld naar een 35 of 70 graden positie en biedt royale toegang tot onderdelen onder de cabine. De cabine wordt hydraulisch gekanteld met behulp van een handpomp.Motorkap


De motorkap is opnieuw ontworpen doordat de extra noodzakelijke unit voor het SCR-systeem (Selective Catalytic Reduction) hieronder is gesitueerd. Het zicht via het achteruitraam is maximaal gebleven, doordat de motorkap schuin afloopt. Daarnaast is een achteruitrij camera standaard op de Volvo wielladers.

Accu

De onderhoudsvrije accu’s bevinden zich net als bij de G-serie nu bij de opstap aan de rechterzijde van de machine.

Hoofdschakelaar

De plus-schakelaar is gewijzigd in een tuimelschakelaar met beveiliging. De schakelaar om de motorkap te openen en de cabine lichtschakelaar (optie) bevinden zich nog steeds op dezelfde plaats. Dit zorgt voor betere toegankelijkheid, veiliger en is beter geïsoleerd tegen vocht.

Licht

Er zijn nieuwe lampen gemonteerd op de L150H, L180H, L220H en L250H, waardoor beter zicht ontstaat in de avonduren en bij slechte weersomstandigheden. Optie bij de nieuwe wiellader zijn de reflecterende strepen, die zorgen voor betere zichtbaarheid van de machine in donkere werkomgeving.

Ook Volvo Trucks op de TKD

Naast de stand van Kuiken staat de TKD-stand van Volvo Trucks. Er worden dus Volvo graafmachines en wielladers opgesteld samen met de nieuwste Volvo FMX Trucks.

Reageer op dit artikel