nieuws

Vinci werkt in Qatar aan weg van 850 miljoen

bouwbreed

Een consortium van het Franse concern Vinci en de lokale bouwer QDVC voert in Qatar de tweede fase uit van een 200 kilometer lange ontsluitingsweg van hoofdstad Doha. De opdracht heeft een waarde van 850 miljoen euro, waarvan 49 procent gaat naar Vinci. In een periode van 36 maanden wordt 47 kilometer snelweg aangelegd met […]

Een consortium van het Franse concern Vinci en de lokale bouwer QDVC voert in Qatar de tweede fase uit van een 200 kilometer lange ontsluitingsweg van hoofdstad Doha. De opdracht heeft een waarde van 850 miljoen euro, waarvan 49 procent gaat naar Vinci. In een periode van 36 maanden wordt 47 kilometer snelweg aangelegd met vijf rijstroken voor het lichte verkeer en twee voor het vrachtverkeer. Tot het project behoren zes viaducten, zeventien bruggen en een 320 meter lange tunnel. De werkzaamheden beginnen in mei. De nieuwe snelweg zal de nieuwe haven van Doha verbinden met Ras Laffan, de belangrijke gasstad in het noorden van het land.

Reageer op dit artikel