nieuws

Verlies van Kadaster 9,6 miljoen euro

bouwbreed

Verlies van Kadaster 9,6 miljoen euro

Het Kadaster is vorig jaar opgelopen tegen een verlies van 9,6 miljoen euro. De tariefverhogingen zijn beperkt tot 10 procent.

Volgens de directie van het Kadaster hadden de tarieven dit jaar eigenlijk met meer dan een vijfde verhoogd moeten worden. Al vijf jaar kampt de dienst met een krimpende vraag naar akten en hypotheekstukken vanwege de zwakke economie.

Vorig jaar nam het aantal inschrijvingen van hypotheekstukken met nogmaals 15,8 procent af tot 232.100. In 2009 passeerden nog 382.000 hypotheekstukken. Directeur Dorine Burmanje: “In de voorzichtige hoop op economisch herstel hebben we de minister geadviseerd de tarieven slechts 10 procent te verhogen. Dat verplicht ons sterk aan de wind te zeilen.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels