nieuws

Transformatie van winkelgebied De Heurne van start

bouwbreed

Winkelgebied De Heurne in Enschede ondergaat een transformatie. Vastgoedeigenaren, ondernemers en de gemeente werken samen.

De bedoeling van het project is dat De Heurne nieuwe ondernemers aantrekt en dat andere Nederlandse winkelcentra kunnen leren van de opgedane ervaringen. Deze gebiedstransformatie is een van de acht projecten die van start zijn gegaan onder supervisie van Platform31 in het kader van het overkoepelende project Ecologie van de Stedelijke vernieuwing. Initiatiefnemer hiervan is het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het ministerie stelt per project maximaal 10.000 euro beschikbaar.

Naast de aanpak van het gebied in Enschede worden acht andere initiatieven uitgevoerd. Het betreft onder meer een project in Haarlem dat erop is gericht op wijkniveau onder meer te besparen op energie. Op dit gebied zijn in Haarlem goede resultaten geboekt. De vraag is hoe andere gemeenten ook succes kunnen hebben op dit gebied.

De eerste resultaten van de projecten worden nog voor de zomer verwacht. Daarna krijgt het overkoepelende project een vervolg. Voorstellen kunnen nog tot eind mei worden ingediend.

Reageer op dit artikel