nieuws

Teleurstelling over voorstellen financiering mkb

bouwbreed Premium

Teleurstelling over voorstellen financiering mkb

De maatregelen die de Europese Commissie voorstelt om de financiering van mkb-bedrijven veilig te stellen, zijn boterzacht. Dat vindt vice-voorzitter Jacques Huillard van de Europese bouwfederatie FIEC.

Hij reageert daarmee op voorstellen van de Commissie om de toegang tot financiering te verbeteren voor het mkb. Onder andere wordt gedacht aan vergroting van beleggingspools door een liquide en transparante secundaire markt voor bedrijfsobligaties tot stand te brengen en de securitisatiemarkten nieuw leven in te blazen met passende aandacht voor de risico’s. Kortom, geen concrete acties waarmee de financiering voor het mkb nog steeds lastig blijft.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw 

Reageer op dit artikel