nieuws

Schilders belaagd door zwartwerkers

bouwbreed Premium

Schilders belaagd door zwartwerkers

Schilders in vrijwel alle Noord- en Westeuropese landen worden belaagd door zwartwerk en schijnconstructies. Dat signaleert de Europese koepelorganisatie van schilder- en onderhoudsbedrijven (UNIEP).

De UNIEP wil dat de Europese Commissie ingrijpt en dringt aan op een verplichte sociale ID-kaart voor vaklieden. Minister Asscher (sociale zaken) wil zo’n pas al langer invoeren, maar onderzoekt momenteel hoe de kaart er precies uit moet komen te zien. Om zwart werk tegen te gaan, pleit de Nederlandse evenknie van de UNIEP, OnderhoudNL, ook voor verlenging van het lagere btw-tarief.

Schilders en onderhoudsaannemers willen verder dat alle nieuwe Europese regels een mkb-test ondergaan, voordat ze worden ingevoerd. De oproep van de UNIEP is vastgelegd in een manifest dat aan alle kandidaat-parlementariërs wordt aangeboden. Het houdt verband met de Europese verkiezingen die in mei plaatsvinden.

Reageer op dit artikel