nieuws

Nieuw dak voor verpauperde villa

bouwbreed

Nieuw dak voor verpauperde villa

Zo’n vierduizend schoven riet bedekken straks het dak van Villa Nieuw Hofvliet in Zwolle. Medewerkers van rietdekkersbedrijf Kleinjan Ommen hebben er vijf weken werk aan.

Het casco van het verpauperde pand krijgt een opknapbeurt, omdat Zwollenaren zich mateloos ergeren aan de desolate toestand. Al jaren is de villa in handen van DLH Projecten in Zwolle, maar die heeft nog geen uitbater voor het pand gevonden. De provincie heeft 200.000 euro beschikbaar gesteld om verdere verpaupering tegen te gaan.

Bouwbedrijf Salverda uit ‘t Harde knapt alleen het hoognodige op. Het dak krijgt isolatieplaten en een rieten dek, gesneuvelde ruiten worden vervangen, alle houtwerk krijgt een schilderbeurt, terwijl een deel van het voegwerk wordt hersteld. Villa Nieuw Hofvliet is in 1929 als woning gebouwd.

Reageer op dit artikel