nieuws

Lijnafwatering bevordert sociale betrokkenheid in wijken Heerlen

bouwbreed

Lijnafwatering bevordert sociale  betrokkenheid in wijken Heerlen

Een lijnafwatering met een speciaal vormgegeven rooster uit cortenstaal moet de sociale betrokkenheid in enkele wijken van Heerlen bevorderen. De lijnafwatering ligt in de MSP Allee; een wandel- en fietsboulevard die de Heerlense wijken Meezenbroek, Schaesbergerveld en Palemig verbindt. ACO uit Doetinchem levert voor dit project zijn goten van het type Multiline V300.

De letter staat voor de vorm van de afwatering en het getal voor de inwendige breedte. De goot is gemaakt uit polymeerbeton en weerstaat het gewicht van overrijdende vrachtwagens. Roosters uit cortenstaal dekken de afwatering af. Een speciale bevestiging verbindt de verschillende gootdeksels tot één lengte van ruim 360 meter; het totaal van wat tot nog toe is gelegd. Later dit jaar volgt nog eens 1000 meter.

De voetafdrukken van de bewoners zijn gescand en op ware grootte in het materiaal gelaserd en gefreesd. Zo zijn ook de andere details aangebracht op de deksels. Die zijn allemaal apart gemaakt, genummerd en op volgorde gelegd in de MSP Allee. De nieuwe goot moet meehelpen de Vogelaarwijk op te waarderen die de MSP Allee doorsnijdt. Bij elke voetafdruk staat daarvoor de naam en de geboortedatum van de ‘eigenaar’. Het desbetreffende rooster ligt zo dicht mogelijk bij diens woning.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels