nieuws

Interesse in aankoop woning gehalveerd

bouwbreed

D e interesse in de aankoop van woningen is deze maand ten opzichte van maart gehalveerd. Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek laten zien dat nog een op de honderd consumenten van plan is binnen twee jaar een woning te kopen. Een groep van 3 procent zegt: ja, misschien. De eerste drie maanden […]

D e interesse in de aankoop van woningen is deze maand ten opzichte van maart gehalveerd. Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek laten zien dat nog een op de honderd consumenten van plan is binnen twee jaar een woning te kopen. Een groep van 3 procent zegt: ja, misschien. De eerste drie maanden van het jaar gaf 7 procent te kennen zeker of wellicht komende twee jaar een woning te zullen kopen. Hoewel de consumenten meer vertrouwen krijgen in het economisch klimaat blijven ze huiverig ten aanzien van grote aankopen. De groep die aangeeft de hand op de knip te houden is 13 procent groter dan de optimisten. Een kwart van de Nederlanders maakt geld vrij voor het onderhoud of verbetering van zijn woning.

Reageer op dit artikel