nieuws

Export baksteen compenseert dalende binnenlandse vraag

bouwbreed

Export baksteen compenseert dalende binnenlandse vraag

De binnenlandse afzet van metselbakstenen door Nederlandse steenfabrieken nam het afgelopen jaar circa 18 procent af tot 424 miljoen waalformaat. Dankzij een stevige groei van de export bleef de afzetdaling echter beperkt.

De afzet van metselbaksteen daalde in een jaar tijd met zo’n twee procent. Dat blijkt uit het jaarverslag van de vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB). Vooral de vraag uit het Verenigd Koninkrijk nam het afgelopen jaar flink toe. “Mede dankzij de ‘Help to Buy’-regelingen”, legt KNB-directeur Ewald van Hal uit.

Of de buitenlandse vraag dit jaar op dit niveau blijft, durft hij niet te voorspellen. “We genieten er van zolang het duurt.”

Reageer op dit artikel