nieuws

‘Energielabel moet van EU waterdicht’

bouwbreed Premium

Om boetes van Europa te voorkomen, moet minister Blok de komende maanden aan de bak met het energielabel. Eurocommissaris Oettinger van Energie wil de garantie dat de kwaliteit van het label en de handhaving goed geborgd wordt. Consumenten krijgen volgend jaar gratis een indicatief label van de overheid. Bij verkoop is een energielabel echter alleen […]

Om boetes van Europa te voorkomen, moet minister Blok de komende maanden aan de bak met het energielabel. Eurocommissaris Oettinger van Energie wil de garantie dat de kwaliteit van het label en de handhaving goed geborgd wordt.

Consumenten krijgen volgend jaar gratis een indicatief label van de overheid. Bij verkoop is een energielabel echter alleen geldig als het wordt getoetst door een onafhankelijke partij. Hoe dat precies gaat werken, maakt minister Blok in juni bekend.

Al langer hangen Nederland twee boetes over het hoofd: voor het te laat implementeren van de Europese richtlijn energieprestatie gebouwen (EPBD) en voor een onvolledige implementatie. Oettinger heeft vertrouwen in de plannen van Blok, maar is afhankelijk van de Tweede Kamer. Mocht die in juni het voorstel van de minister afschieten, dan heeft hij een serieus probleem.

Reageer op dit artikel