nieuws

Sloop Emma Kinderziekenhuis

bouwbreed Premium

In de Amsterdamse Sarphatistraat is de sloop van de gebouwen van het voormalige Emma Kinderziekenhuis in volle gang. Het kinderziekenhuis is al sinds 1988 weg uit de gebouwen en opgegaan in het AMC. Het ziekenhuis is in 1865 opgericht op initiatief van de arts Samuel de Ranitz en was in eerste instantie gevestigd aan de […]

In de Amsterdamse Sarphatistraat is de sloop van de gebouwen van het voormalige Emma Kinderziekenhuis in volle gang. Het kinderziekenhuis is al sinds 1988 weg uit de gebouwen en opgegaan in het AMC. Het ziekenhuis is in 1865 opgericht op initiatief van de arts Samuel de Ranitz en was in eerste instantie gevestigd aan de Oudezijds Achterburgwal. Kinderen van arme ouders konden er gratis terecht. In 1871 is begonnen met de bouw van het ziekehuis in de Sarphatistraat. Het oudste deel blijft behouden. Er komt een hotel. De sloop is in handen van RGS uit Rijssen.Foto: Ronald Bakker

Reageer op dit artikel