nieuws

Movair Convect ventileert natuurlijk zonder roosters

bouwbreed Premium

Voor nieuwbouw en renovatie biedt ICS zijn Movair Convect aan. Het systeem brengt zonder zichtbare roosters natuurlijke ventilatie op gang. De raadgevende ingenieurs van Nieman leggen in een rapport uit hoe het binnen de bouwregels past.

Movair Convect is in de woorden van ICS-directeur Erik Smits een combinatie van het ventilerende kozijn Movair+ en de luchtgeleider van het Zweedse Convect. De producent leverde eerder een vergelijkbare uitvoering met een toestel van Climarad. De laatste versie voert verse lucht mechanisch aan en perst het door een filter. De nieuwe uitvoering ventileert langs natuurlijke weg. Een mechanische afvoer kan het effect van het systeem verbeteren. ICS verbeterde volgens Smit het Zweedse systeem door het van een filter en een regelklep te voorzien. De luchtgeleider maakt het volgens Smits mogelijk om alle houten of kunststof kozijnen van een gebouw te voorzien van de Movair+ onderdorpel. Het kozijn van ICS ventileert blind via de onderdorpel. De geleider wordt achter een convector gemonteerd. Het systeem leidt de lucht achter en tussen de panelen van de radiator. Deze luchtstroom zorgt ervoor dat warme kamerlucht onder het verwarmingselement wordt aangezogen.

Reageer op dit artikel