nieuws

Gepoedercoat rvs geschikt voor buitentoepassing

bouwbreed

Gepoedercoat rvs geschikt voor buitentoepassing

Roestvast staal voorzien van een transparante beschermende poedercoating vormt een gelijkwaardig alternatief voor het milieuonvriendelijke koolstofstaal met een dubbele deklaag, een zogeheten duplexsysteem.

Dit soort milieubelastende coatingsystemen ontmoet steeds meer weerstand. Ko Buijs, metaaldeskundige en eigenaar van ingenieursbureau Innomet in Utrecht, heeft de afgelopen jaren uitvoerige proeven gedaan met het poedercoaten van een goedkoop soort roestvast staal dat op deze wijze geschikt werd gemaakt voor buitentoepassingen. Poedercoaten is minder milieubelastend dan bijvoorbeeld verzinken.

Buijs deed zijn onderzoek in samenwerking met Versteeg Metaal Groep (VMG).

Lees morgen in Dagblad Cobouw meer over gepoedercoat rvs geschikt voor buitentoepassingen

Reageer op dit artikel