nieuws

Bouw Oldambt stil door conflict over contract

bouwbreed Premium

De bouw van het cultuurhuis De Klinker in het Groningse Winschoten, een project van 20 miljoen euro, ligt stil als gevolg van een conflict over contractvoorwaarden. Hoofdaannemer Simon Benus Bouw uit Stadskanaal heeft de werkzaamheden gestaakt omdat de opdrachtgever, de gemeente Oldambt, in diens ogen in gebreke blijft. De aannemer ziet voor zichzelf minder verantwoordelijkheden […]

De bouw van het cultuurhuis De Klinker in het Groningse Winschoten, een project van 20 miljoen euro, ligt stil als gevolg van een conflict over contractvoorwaarden. Hoofdaannemer Simon Benus Bouw uit Stadskanaal heeft de werkzaamheden gestaakt omdat de opdrachtgever, de gemeente Oldambt, in diens ogen in gebreke blijft. De aannemer ziet voor zichzelf minder verantwoordelijkheden dan in de ogen van de gemeente in de coördinatie overeenkomst staat verwoord. Ook is er onenigheid over meer-/minderwerkposten. De gemeente eist dat de aannemer de werkzaamheden direct hervat. Een arbitragezaak zou daarna meer duidelijkheid kunnen brengen over de verschillende rollen en verantwoordelijkheden. Zo hoopt de gemeente de vertraging zo beperkt mogelijk te houden. Het beoogde cultuurhuis is een multifunctioneel cultuurcentrum dat onder meer het in 2009 afgebrande theater vervangt.

Reageer op dit artikel